Sypaný čaj

Sypaný čaj

Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60–80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť, protože se vonné a chuťové složky uvolnily z listů jen málo.

Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování. Doba louhování pro první nálev může u zelených čajů být od 30 sekund do několika minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Při kratších dobách louhování se běžně používá větší množství čaje než u louhování delšího.

Množství čaje pro přípravu se v Evropě odměřovalo na malé lžičky, což vedlo k zažití pojmu „čajová lžička“. U kvalitních sypaných čajů s různou sypnou hmotností, velikostí listu však tento způsob není příliš spolehlivý. Vhodnější je proto odvážení čaje. Pro přípravu 1,5 dl nálevu se používají 2–4 g čaje.

 Řazení
 Filtrovat výrobce
 Výrobková řada
{{voRangeSlider.name}}
AKCE
NOVINKA
NOVINKA
{{item.nazev}}{{item.nazev}}

Katalogové číslo:
Záruka:

Dostupnost:
Dostupnost: Vyprodáno

Vaše cena:

shopping cart
shopping cart
shopping cart
AKCE
NOVINKA
NOVINKA
Dostupnost:
Dostupnost: Vyprodáno

shopping cart
shopping cart
shopping cart
shopping cart